Вправи на біцепс

Вправи на біцепс, купити тренажери і спортивні снаряди в КиєвіПідтягнути м'язи і сформувати струнке тіло неможливо без вправи на біцепс. Спортивні заняття цікавлять частіше чоловічу половину, яка мріє виглядати в стилі відомих бодібілдерів. Але жіноча частина населення не відстає, посилено опрацьовуючи м'язову масу на тренажерах. Піклуючись про своє здоров'я та красу тіла, всі бажаючі відвідують тренажерні зали або займаються прокачуванням м'язів в домашніх умовах.

У чому особливості тренування

Серед найбільш помітних на тілі людини м'язів виділяється біцепс, який розміщений у верхній частині руки і виконує функцію згинання - розгинання ліктьового суглоба. Накачані м'язи рук збільшують силу і витривалість при заняттях фізичною працею і різними видами спорту. Щоб накачати біцепс, комплекс вправ складають з урахуванням навантаження для рук способом згинання. Перед початком тренування обов'язково розігрівають м'язи шляхом проведення розминки. Відразу навантажувати руки не варто. Для прокачування біцепса досить однієї вправи під час тренування. Після навантажень тілу необхідно розслабитися в сауні або в лазні, хоча б раз на тиждень.

Вправи на біцепс дозволяють збільшити обсяг м'язової маси. На руці поступово з'являється горбистість, м'яз зміцнюється і зростає. Новачкам не варто перевантажувати себе вправами, щоб не створити проблем. При непродуманому навантаженні на м'язи може статися розрив сухожилля та інші травми.

Окремі навантаження на біцепс не вітаються. М'язи потрібно накачувати пропорційно. Вправи на біцепс вдома проводяться разом з комплексом вправ, серед яких одна-дві вправи спрямовані на згинання - розгинання руки:

  • віджимання від підлоги або гімнастичної лавки;
  • згинання - розгинання рук з гантелями в положенні сидячи або стоячи;
  • вправи виконуються повільно;
  • підтягування на турніку з виконанням 3-х підходів по 10-15 разів.

Вправи в залі

Вправи на біцепс в залі проводити простіше і ефективніше. Тут розміщені сучасні тренажери для вправ з обтяженням, завжди є можливість підстрахування при роботі зі спортивними снарядами:

  • в положенні стоячи піднімають штангу, притискаючи лікті до тулуба;
  • згинають руки з гантелями, розташувавшись на похилій лаві;
  • в положенні стоячи згинають руки з гантелями ( «молоток»);
  • упираючись плечима на лаву Скотта, піднімають штангу і прокачують нижню частину біцепсів;
  • згинання рук на тренажері з використанням рукоятки нижнього блоку;
  • для посиленого навантаження на біцепси лікті притискають до тулуба;
  • використання рукояток кросовера, стягання їх обома руками до верхівки.

Перед початком занять необхідно визначитися з тренажерами і спортивними снарядами. Тут не обійтися без професійного тренера, який підбере необхідні вправи, відкорегує навантаження на м'язи і допоможе швидко отримати результат.

Скористайтеся сайтом 4active.com.ua, купіть якісне спортивне обладнання для спортсменів і любителів активного способу життя, яке допоможе підібрати для себе вправи на біцепс і зміцнити м'язи рук в ході регулярних тренувань.